top of page

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟΥ ΚΛΟΙΟΥ Κυριαζή Αλεξάνδρα





Η βασική ιδέα είναι ο διαχωρισμός των λειτουργιών ανάλογα με τους δύο όγκους που καταλαμβάνουν το οικόπεδο, οι οποίοι αποτελούνται από δύο ειδών υλικά : το "σκληρό" και το "μαλακό" υλικό




Τα δύο Π από οπλισμένο σκυρόδεμα (σκληρό) αποτελούν τον σκληρό κλοιό και είναι στραμένα πρός το εσωτερικό του οικοπέδου, αποδίδοντας στο κτίσμα εσωστρεφή χαρακτήρα.

Οι ξύλινοι όγκοι (μαλακό) που γεμίζουν τα Π ακουμπώντας το ένα πάνω στο άλλο δίνουν την εντύπωση πως καταπιέζονται από το σκληρό περίβλημα με αποτέλεσμα να το διατρυπούν.

Εκτός από τα ανοίγματα που προκύπτουν από τους ξύλινους όγκους, έχουν προστεθεί επιπέλον ανοίγματα στο εξωτερικό περίβλημα έτσι ώστε να φωτίζεται ο χώρος κυκλοφορίας μα και να διευρύνεται το οπτικό πεδίο των κατοίκων εκ των έσω των όγκων.

Οι δύο οντότητες μοιράζονται τον χώρο του ισογείου, ο οποίος έχει την δημόσια χρήση του κινηματογράφου.

Οι ορθογωνικοί όγκοι της οντότητας που βρίσκεται στα δεξιά είναι χώροι κατοίκησης, ενώ τα κενά που προκύπτουν γύρω από αυτούς φέρουν τον χώρο κυκλοφορίας όπως και κάποιες μικρές αυλές. Ο όγκος του ισογείου στεγάζει τον χώρο προβολής.



Η οντότητα που βρίσκεται στα αριστερά του οικοπέδου αφορά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κινηματογράφου και σκηνοθεσίας, ενώ στο ισόγειό της βρίσκεται το γκισέ του κινηματογράφου.











55 views
bottom of page