Με βάση την μελέτη και την ανάλυση των προγραμμάτων που υπάρχουν στην πλατεία διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει ένα ινστιτούτο περιποίησης που θα μπορούν να επισκέπτονται οι γυναίκες . Η διαμόρφωση της πολυκατοικίας βασίζεται σε έναν κάναβο όπου βοηθάει στην διαμόρφωση του ακαλύπτου , στον διαχωρισμό προγραμμάτων , και στην διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων . Βασικό μέλημα αυτής της σχεδίασης είναι ο διαχωρισμός του ινστιτούτου ομορφιάς με τα διαμερίσματα . Αφορμή αυτής της σκέψης ήταν από την ανάλυση του Pavillon Suise του Le Corbusier .
Το κοινό στοιχείο που έχουν αυτοί οι όγκοι είναι η εσωτερικότητα του ακαλύπτου . Ήταν μια βιωματική επιλογή έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να αποκόπτεται από την βαβούρα της πόλης και να δραστηριοποιείται με την φύση . Έτσι ο ακάλυπτος που αφορά το πρόγραμμα και έχει σχήμα τεταρτοκυκλίου λειτουργεί ως χώρος αναμονής των πελατών ενώ ο δεύτερος ακάλυπτος που αφορά τα διαμερίσματα λειτουργεί ως ένας χώρος δραστηριοποίησης με την φύση .
Υπάρχουν διαφορετικοί είσοδοι και διαφορικό κλιμακοστάσιο . Το ινστιτούτο είναι ανοικτό προς την πλατεία , ακολουθεί έναν δημόσιο χαρακτήρα και έχει καθαρισμένες οπτικές φυγές στην εσωτερική μεταλλική επιφάνεια προς τον ακάλυπτο . Έχει χαμηλό ύψος έτσι ώστε να εξισορροπείται με τα ύψη των νεοκλασικών κτιρίων της πλατείας . Το δεύτερο τμήμα των διαμερισμάτων , είναι εξωτερικά μια στιβαρή κατασκευή από σκυρόδεμα έτσι ώστε να ακολουθεί την μοντέρνα όψη των πολυκατοικιών , ενώ εσωτερικά υπάρχει μια ελαφρότητα , ένας ανοικτός χώρος περιήγησης και επικοινωνίας στους ορόφους . Υπάρχουν καθορισμένες οπτικές φυγές προς την πλατείας έτσι ώστε να ενισχύεται η ιδιωτικότητα και καθώς επίσης υπάρχουν φυτά για να δημιουργηθούν διάτρητες επιφάνειες . Τέλος , τα διαμερίσματα φιλοξενούν φοιτητές και έχουν της δυνατότητα να διαβούν στο βατό δώμα του ινστιτούτου που συμπίπτει με τον 3ο όροφο .
🙌👏👏