top of page

Heidiland

Το project αποτελείται από κάποια βασικά μέρη. Το πρώτο μέρος πρόκειται για μια επιβλητική εξωτερικά στέγη, κομμάτι της οποίας θεωρείται η ταράτσα στην άκρη, με θέα την πόλη. Μπαίνοντας στο κτήριο μας υποδέχεται ένας μεγάλος διάδρομος με δίφυλλες, ψηλές, αντικριστές πόρτες, ο οποίος διαχωρίζει το εσωτερικό του σπιτιού σε ιδιωτικούς και κοινωνικούς χώρους ( με μια εξαίρεση το μπάνιο του ισογείου, που το μέγεθός του, του επιτρέπει την είσοδο για κατοίκους και μη). Διαπερνώντας τον διάδρομο φτάνω σε έναν κήπο, μη ορατό από τον δρόμο. Ο κήπος είναι προσβάσιμος και ορατός σχεδόν από όλους τους χώρους του ισογείου, γι' αυτό αποτελεί κύρια πηγή φωτός τους. Ακόμα, πρόσβαση μόνο από την κήπο έχω και στο κοτέτσι. Υπάρχει ένας τριγωνικός χώρος εσωτερικός και ένας αντίστοιχος εξωτερικός με συρματόπλεγμα, με τους οποίους απασχολείται το ζεύγος συνταξιούχων που ανήκει η κατοικία. -Φτάνοντας σπίτι, ανοίγοντας την εξώπορτα και βάζοντας το αμάξι κάτω στο γκαράζ, ανεβαίνω τις σκάλες και φτάνω στην τραπεζαρία, πάω να ζεσταθώ στο τζάκι, βρίσκεται στο πεζούλι που διαχωρίζει την κουζίνα από το σαλόνι και ζεσταίνει όλες τις μεριές. Μετά ανεβαίνω πάνω στη σοφίτα, πάω στο τοιχίο με τα φυτά και κοιτάω κάτω τον διάδρομο. Βγαίνω έξω στην ταράτσα, εκτός από την θέα, κοιτάω πάλι τον διάδρομο κάτω.

-Μπαίνω στο μπάνιο. Τα ρούχα τα βάζω σε αυτό το καλάθι που τα οδηγεί με έναν ειδικό σωλήνα στο γκαράζ. Εκεί πλένω, στεγνώνω, σιδερώνω τα ρούχα. Απέναντι υπάρχει και πάγκος με εργαλεία.



Το σχήμα, γενικά του κτίσματος, έπειτα από αρκετές τροποποιήσεις, βασίστηκε στο σχήμα του οχτάγωνου και στις επιμέρους γεωμετρίες του, σχετικά με την άσκηση 1.
















67 views
bottom of page