Στα πλαίσια του 4ου εξαμήνου η παρούσα εργασία πραγματεύεται τον σχεδιασμό μιας παραθεριστικής κατοικίας στην ορεινή Αρκαδία.
Ακολουθώντας την έξοδο από τον χωματόδρομο και σταματώντας μπροστά από την είσοδο της κατοικίας, ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με ένα γλυπτό, το οποίο τον προϊδεάζει για την εμπειρία του στο εσωτερικό της κατοικίας καθώς προβάλει έναν εσωτερικό χώρο με ένα κυπαρίσσι. Αυτό επιτυγχάνεται και στην κατοικία μέσω του υαλοστασίου που ακολουθεί την πορεία της στέγης και παρέχει μια πανοραμική θέα, (ειδικά στους κοινόχρηστους χώρους) με αποτέλεσμα να θολώνουν τα όρια του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου, και έτσι ο άνθρωπος αποκτάει την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται στον ίδιο χώρο με την χλωρίδα της Αρκαδίας.
Η κατοικία έχει μέγεθος 121 τετραγωνικά μέτρα και έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί μια τετραμελή οικογένεια ή δυο ζευγάρια που επιθυμούν να αποδράσουν από τον αστικό ιστό. Οι καμπύλες την κατοικίας έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις τοπογραφικές καμπύλες και μιμούνται τις κορυφογραμμές των βουνών της περιοχής. Τέλος καθώς η κατοικία είναι στραμμένη προς τον Βορρά, έχουν δημιουργηθεί φεγγίτες στην στέγη με οργανικό τρόπο, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής φωτισμός στους ιδιωτικούς χώρους, καθόλη την διάρκεια της ημέρας
Διαγραμμα Σύνθεσης
Τοπογραφικό 1:200
Kάτοψη 1:100
Τομη Γ-Γ΄ 1:100
Τομη Α-Α΄ 1:100
Τομη Α-Α΄ 1:100
Αξονομετρικό 1:200
Διάγραμμα χώρων
Εμπειρια Επισκεπτη
Πειραματισμοί 1:200
Τελικη Μακέτα 1:100
Πινακίδα Παρουσιασης
Comments